Kinzi, misiu to było w sobotę
:P
:P
przeciez skoro jezdze na przeglady gwarancyjne to oni powinni brac to pod uwage i wtedy np wbijac pieczatke za 30 zl 
dymaja nas na kazdym kroku

. Zwróćcie uwagę że np w Volvo z fabryki wyjezdzają auta z homologacją bi-fuel. Może per analogiam ?
.

. Jutro jestem w KWP - zapytam się. Ja jednak myślę że złe określenie nie jest podstawą do zabrania dowodu. Nie wykonanie badań w okresie roku jest podstawą do zabrania dowodu. Termin okreslony w dowodzie jest tzw "ostatnim terminem". Zdarzało mi się kilkakrotnie robić badania wcześniej niż wynikało z terminu w dowodzie (kupiłem auto w wakacje i nie pasowało mi). Co ciekawe - zależnie od diagnosty - wpisywano mi termin - ostatni + 12 miesięcy, lub "termin obecnego badania + 12 miesięcy). NIGDY nie kwestionowano tych wpisów.

. Widzę że z samego źródła
. Tym razem nie chciało mi się samemu szukać po ustawach (tym bardziej że ta to akurat nie moja działka). Czy coś z tym zrobię ? Czas leci tak szybko że pewnie i tak doczeka auto do pierwszego przeglądu. A swoją drogą - ciekawe jakby urzędnicy zareagowali na wezwanie do odszkodowania za popełniony błąd ?
Komentarz